Valitse sivu

Tänä vuonna käynnistyi jo 14. hajajätevesineuvontavuosi Länsi-Uudellamaalla. LUVYn asiantuntevat jätevesineuvojat tekivät kiinteistökohtaista neuvontaa syksyyn 2020 asti, jolloin lainsäädännön siirtymäaika oli jo umpeutunut. Tämän jälkeen on annettu monipuolisesti sähköposti- ja puhelinneuvontaa sekä neuvottu asukkaita toritapahtumien neuvontapisteillä. Edelleen neuvoja on mahdollista pyynnöstä saada myös omalle kiinteistölle arvioimaan jätevesienkäsittelymenetelmän uudistamisen tarve.

Edelleen tarvitaan neuvontaa

Vilkkain neuvontakausi on juuri käynnistymässä. Kesän aikana on mahdollista saada puolueetonta ja maksutonta jätevesineuvontaa koko LUVYn toiminta-alueella erilaisissa kesätapahtumissa. Neuvoja ja tietoa voi saada erilaisista jätevesien käsittelyn vaihtoehdoista, lainsäädännön vaatimuksista, kuntien määräyksistä sekä jätevesien vesistövaikutuksista. Neuvonnan tavoitteena on, että sen jälkeen asukkailla on riittävästi tietoa miksi ja miten jätevesiä tulisi asianmukaisesti käsitellä. Kesätapahtumien neuvontapisteiltä saa mukaan myös kattavaa neuvontamateriaalia, joten kaikkea ei tarvitse neuvonnan jälkeen muistaa ulkoa. Neuvojalle voi myös jutustelun jälkeen soittaa, mikäli jokin asia jäi mietityttämään. Neuvontaa annetaan sekä omakotitaloasujille että mökkiläisille.

Tule tapaamaan neuvojaa seuraaviin kesätapahtumiin:

– Niina Hätinen, ympäristöasiantuntija

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY) on riippumaton yhteistyö- ja asiantuntijaorganisaatio Länsi-Uudellamaalla. Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on vesiensuojelun ja siihen läheisesti liittyvän yleisen ympäristönsuojelun edistäminen toiminta-alueellaan.

LUVYn logo